Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2008 19:15 - Уводно
Автор: uncharted Категория: Лични дневници   
Прочетен: 593 Коментари: 3 Гласове:
0



Реших да си спретна настоящия блог повече за да убивам скуката и да задоволявам неестествената си графомания, от колкото за да пращам някакви дълбокомислени послания към света. Заглавието пък избрах на напълно произволен принцип докато мъдрех синоними на unknown, което беше заето от някоя хубава личност, на която й е скимнало да парадира със своята анонимност преди мен. Uncharted e, като цяло, доста хубава дума и не виждам нищо лошо в нея, та си избрах нея. Трябва да призная че и синонимния речник изигра доста сериозна роля.

Иначе принципно съм от Варно но по настоящем и да се надяваме завинаги съм се преселил в Англия. Уча право в един университет чието име много малко хора в България могат да произнесат, главно защото не им и трябва. Градчето е китно и, което е по-важно, северно, населява се предимно от студенти и предлага неограничени възможности за сравнитело евтина злоупотреба с алкохолни напитки.  Докато не сме махмурлясали пък водим проникновени и интелектуални разговори за цената на консервите, огромните предимства на бялото сирене което си нося от България пред английското и общия хал на всичко останало. Други българи в околията чат-пат няма, което ми харесва доста. Наместо това съжителствам с Айнщайн  - англичанин със зелена коса и странна любов към науката физика, който не е сред най-общителните хора на света, Саманта, която го раздава секс символ на нашето хубаво село, Тим, който през повечето време е при комшиите понеже е телевизионнозависим, а на нас пари за телевизор не ни се дават, Джуджит, която се характеризира най-вече с твърде любопитния си акцент и Сага, чието истинско име не е Сага и който е китаец. С него комуникацията е затруднена, тъй като той не говори английски или български, а пък аз не говоря китайски.

Населявам твърде интересна стая с размера на тоалетна, в която се старая да държа загасено понеже светната лампа разкрива тоталната кочина около мен и оглозгано пиле, което втора седмица се разлага на една етажерка. Гледам да не се задържам много-много в нея през деня, понеже светлината има вредното свойство да разкрива хаоса, който е доста впечатляващ предвид размерите на моите владения. От време на време за съжаление се налага, понеже дипломата по право ми трябва и едва ли ще ме пуснат на изпит ако се оправдая с прекомерната мръсотия в стаята си.

В момента не работя нищо, понеже ме мързи и се оправдавам пред себе си с големия академичен натиск. Иначе преди съм бил преводач, пиколо и прочее престижни професии. Известно време, около 4 години, пишех по няколко страници глупости за софтуерни безумия в специализираната преса. Похвален е факта, че от трите списания, за които съм го вършил, две фалираха, а пък едно си смени името, може би за да не се свързва с мен. Де факто и в момента имам колонка в един регионален вестник, която обаче не списвам много често и със сигурност играя по нервите на разни хора из родния ми край.

А, сигурно трябва да отбележа и че не съм анонимен понеже ме е страх от политически репресии или понеже смятам да разпространявам детска порнография - просто тъй съм си решил, пък и тези които ме познават ще се сетят кой съм, а тези които не ме познават едва ли ги интересува много как се казвам.

С това сравнително изчерпателното ми въведение по въпроса "кой съм аз и за какво се боря" считам за приключено и смятам да се ориентирам към далеч по-забавни постове.



Гласувай:
0



Следващ постинг

1. анонимен - :)
20.01.2008 19:49
Най-забавният първи пост, който ми е попадал :))) Успех с блога, ще ми е интересно да видя на какво още си способен ;)
цитирай
2. uncharted - мерси много. Иначе не съм способен ...
21.01.2008 01:12
мерси много. Иначе не съм способен на много, просто се старая да си убивам времето по забавен начин (Football Manager 2008 започва да ми омръзва)
цитирай
3. thedark - ;)
21.01.2008 02:02
Наистина хубав първи пост. И аз ще чета :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: uncharted
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15613
Постинги: 6
Коментари: 13
Гласове: 60
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930